سوره ملک
الف:أَ أَمِنْتُمْ مَنْ فِي السَّماءِ أَنْ يَخْسِفَ بِكُمُ الْأَرْضَ فَإِذا هِيَ تَمُورُ : آيا از آن كس كه در آسمان است ايمن شدهايد كه شما را در زمين فروبرد، پس بناگاه [زمين] به تپيدن اُفتد؟( الملك : 16)
ب:أَمْ أَمِنْتُمْ مَنْ فِي السَّماءِ أَنْ يُرْسِلَ عَلَيْكُمْ حاصِباً فَسَتَعْلَمُونَ كَيْفَ نَذيرِ : يا از آن كس كه در آسمان است ايمن شدهايد كه بر [سر] شما تندبادى از سنگريزه فروفرستد؟ پس به زودى خواهيد دانست كه بيمدادن من چگونه است!( الملك : 17)
اما منظور از بودن خداوند در آسمان ها چیست جواب های متعددی دارد :
یک جواب مختصر و کوتاهی که می توان به این سوال داد این است که منظور از اینکه خداوند در آسمان هاست این است که حاکمیت و سلطه و فرمان روایی خداوند بر تمام آسمان ها مسلم و قطعی است و وقتی بر تما آسمان ها فرمان روایی دارد به طور قطه بر زمین نیز سلطه و حاکمیت دارد .
بعضی دیگر نیز تعبیر من فی السماء رو اختصا به فرشتگانی دادند که در آسمان هستند و مامور اجرای فرامین پروردگاه خود هستند فرشتگانی که خداوند متعال در مورد آنها این چنین می فرماید:
لا يَعْصُونَ اللَّهَ ما أَمَرَهُمْ وَ يَفْعَلُونَ ما يُؤْمَرُونَ:. از آنچه خدا به آنان دستور داده سرپيچى نمىكنند و آنچه را كه مأمورند انجام مىدهند.( التحريم : 6)
چون آسمان در بالای سر ما قرار دارد وبه عبارتی در جایگاه علو وبرتری قرار دارد واز طرفی هم خداوند از جایگاه بزرگ مرتبه ای برخورداراست(الله اکبر) ، تعبیر ازوجود خداونددر اسمانها شده.والا خداوند در همه جا حضور دارد و اینکه کسی بگوید خداوند فقط در مکانی خاص قرار داردبر خلاف شانیت الهی است وبا این سخن موجب شده که خداوند را محدود در نظر بگیرد .
یا می توان گفت :گاهی در قران برای فهم بهتر انسانها، از تشبیه هاتی استفاده که به ذهن او نزدیک تر است ودر این مصداق تعبیر از اسمان برای فهم بهتر انسانهاست.
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0